— Afdækning af behov for ny funktionalitet —
I juni 2019 startede en række kommuner en dialog om muligheden for at masseredigere borgeres visiterede ydelser via konfigurationen af ydelser i Cura. Systematic blev inddraget, og det blev vurderet som et ændringsønske til eksisterende løsning, som ville kræve yderligere analyse, da det har omfattende betydning for Cura, som svarer til en migrering igangsat af kommunen. Det ville kræve, at en eller flere kommuner stod i spidsen for at drive det på vegne af de andre kommuner.
For at komme videre med dette ændringsønske, da det stadig er et stort behov, er det aftalt med Esbjerg, at de meget gerne vil stå for at koordinere og drive det på vegne af kommunerne(være tovholder), så vi kan komme i land med det, der er det mest presserende behov inden 2021.
Største tværgående udfordring for kommunerne på daværende tidspunkt:
I sin nuværende form kan opdatering af ydelsers omfang være tidskrævende. Der kunne være behov for ændring af omfang ved ændring af kommunens kvalitetsstandarder eller lignende ved f.eks. årsskifte, så ydelser ikke skal genvisiteres og genplanlægges. Ændringer i ydelsers omfang, der foretages i konfigurationen af ydelserne, slår ikke igennem på visiterede ydelser på borgerne.
Behovet:
- Ydelsers omfang skal kunne ændres i konfigurationen pr. dato (inkl. historik)
- Visiterede ydelser (aktive borger-ydelser) skal opdateres med ændringen (inkl. historik)
Et lille regnestykke:
Opdatering af en ydelses omfang ved eksempelvis årsskifte, medfører en arbejdsgang på cirka 3-4 minutter pr. borger, hvis borgernes ydelse skulle opdateres manuelt. Løsningen giver dermed en besparelse på 4 minutter pr. borger pr. opdateringsfrekvens. For en kommune med 5000 borgere med én ydelse der skal opdateres én gang årligt, vil besparelsen være (5000 borgere x 4 minutter) cirka 330 timer årligt.
Dette skal ses som en indledende information. Esbjerg Kommune har d.9.7.2020 udsendt invitation til afklaringsworkshop v/Systematic torsdag den 13. august. Invitationen er sendt til Hjørring, Aarhus, Odsherred og Herning kommuner, som alle har givet tilsagn om deltagelse i arbejdet. Det er meget vigtigt, at denne workshop bliver afholdt i august, hvis det overhovedet skal være muligt at nå første step af udviklingen inden årets udgang.
Til workshoppen skal der afdækkes, om ovenstående er det vigtigste behov, og det vi skal gå efter at få løst i første step, og om der er flere behov, som evt. kunne løses i flere steps efterfølgende. Der er selvfølgelig økonomi inde over dette, og derfor er det også vigtigt at få afdækket, om kommunerne vil committe sig til at være med på de enkelte steps. Se den tidligere udsendte invitation: Eventuelle spørgmål kan rettes til: Per K. Pedersen,Esbjerg kommune el. Birgit Bækmann Jeppesen, Systematic