AFBLÆST indtil ny dato fra Sundhedsdatastyrelsen

OBS: Sundhedsdatastyrelsen gennemfører en dataoprydning af teknisk karakter onsdag den 30. september 2020.

Kære alle kommuner

Vi har fået denne besked af MedCom, som de har sendt ud til alle kommuners FMK-ansvarlige d. 29.09.2020:

Kære alle kommunale FMK kontaktpersoner samt EOJ-leverandører

Sundhedsdatastyrelsen gennemfører en dataoprydning af teknisk karakter i morgen onsdag den 30. september 2020.

Det vil medføre, at der genereres advis’er på hhv. lægemiddelordinationer og medicinkort, idet der skabes nye versioner ved oprydningskørslen. Oprydningen er udelukkende en teknisk korrektion, specifikt drejer det sig om sourceangivelse på diverse elementer. Fx at administrationsvejen Oral korrigeres til source i stedet for .

Det er manglende validering i fortiden, som SDS gerne vil ha’ ryddet op i.

For kommunerne vil det betyde, at en ordination vil stå som ændret, uden at brugeren kan se nogen klinisk ændring. Hvis brugeren er i tvivl, anbefales det at kontrollere hvilken modifikator, der optræder på ordinationen. På de teknisk datagenoprettede ordinationer vil modifikatoren stå som:
Fornavn: System bruger
Efternavn: Fejlrettelse, Sundhedsdatastyrelsen
Role: System
Organisation: Sundhedsdatastyrelsen (Med CVR, adresse, telefon osv).

Datoen bliver 30.09.2020, hvor kørslen finder sted.

Kommunerne skal altså blot synkronisere med det lokale medicinkort, uden at foretage øvrige ændringer lokalt.

Såfremt denne post giver anledning til spørgsmål bedes I oprette en supportsag med jeres spørgsmål – så vil SDS bestræbe sig på, at håndtere disse hurtigt, så jeres brugere ikke forstyrres unødigt i deres arbejde.

Med venlig hilsen
Karina Hasager Hedevang
Konsulent
MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M
Kontor: (+45) 65 43 20 30 Mobil: (+45) 29 17 47 03
Mail: khs@medcom.dk

Vi har forhørt os hos MedCom, og de siger, at Sundhedsdatastyrelsen siger, at de ikke kender omfanget af adviseringer, men at Sundhedsdatastyrelsen ”regner med, at der bliver sendt ud på omkring 67.000 borgere, men mange af dem vil ændringen være på historiske data og der hvor det er historiske data, vil der ikke komme et advis”.

Det skal siges, at MedCom er budbringer og også undrer sig over den korte tidsfrist.

MedCom har i dag præciseret overfor kommunernes FMK-ansvarlige:

Kørslen finder først sted fra i dag kl. 15.00 til 22.00 i aften. Advis’erne vil således først dukke op ude hos jer sent i aften og bliver dermed måske først set i morgen torsdag.

I Cura vil adviseringerne dukke op på kortet ”FMK-ændringer” og vises på lokal ordinationsoversigt som en rød bjælke, og de vil jo så skulle håndteres ved, som MedCom skriver, at synkronisere via FMK-medicinkortet i Cura, hvor der vil stå, at der er ændringer til medicinordinationerne, som ved alle andre ordinationsændringer.

Men vi kan ikke sige præcist, hvad der kommer til at ske i Cura, da vi ikke har noget at teste op imod, og vi kender heller ikke omfanget, da dette er styret af Sundhedsdatastyrelsen.

Vi kan kun anbefale, at I hurtigst muligt får håndteret adviseringer i FMK-ændringer ved at få synkroniseret med FMK, som MedCom også skriver. Læg specielt mærke til kommentaren om, hvad det vil betyde for kommunerne: Ordinationer vil optræde som ændrede, men I vil ikke umiddelbart kunne se, hvad ændringen består af, og at det er en systembruger, der har lavet ændringen – det skal ses via detaljer på ordinationen. Vi kan desværre heller ikke vise jer, hvordan det ser ud, udover at henvise til mailen fra MedCom.

Yderligere spørgsmål til selve kørslen bedes I rette til MedCom og/eller sundhedsdatastyrelsen.

Med venlig hilsen

Columna Cura