Tydeliggørelse af tekniske ændringer i release noten

Vi vil gerne give dig det fulde billede af, hvad vi har foretaget os, når du modtager en ny release fra os. Det betyder også, at der er informationer af en mere teknisk karakter, som nogle har brug for, mens de ikke giver den store mening for andre. Derfor har vi gjort det tydeligere for dig, når noget er en teknisk ændring.

Udover at Columna Cura opdateres med nye funktioner, holder vi også den bagvedliggende software opdateret. Ligesom din iPhone eller computerens software kræver løbende opdateringer for at fungere optimalt, er det afgørende at opdatere alle dele af Cura for at sikre en sikker, stabil og pålidelig løsning.

Columna Cura er sammensat af flere forskellige softwarekomponenter, herunder for eksempel web frameworks, applikationsservere og databaseservere. Vi overvåger konstant behovet for opdateringer til de forskellige komponenter. Nogle gange vil du kunne se disse opdateringer i release noten, mens andre gange vil de ikke være synlige. Dette afhænger af situationen og vores vurdering af, hvorvidt opdateringen kan påvirke brugergrænsefladen eller din generelle oplevelse af Columna Cura. Nogle gange kan små patches indeholde flere bagvedliggende opdateringer, som, vi vurderer, skal ud indenfor kort tid.

Præcisering af moduler og rod i ændringsloggen

De tekniske ændringer vil fremover have sin egen kategori, der kan vinges af i release noten, og i feltet ’Modul’ står der Teknisk ændring. Det vil gøre det lettere at forholde sig til diverse opdateringer og bagvedliggende teknik – eller at lade være med at forholde sig til dem.

Vi har indtil nu kunnet angive et modul til at være ’Fælles’. Den kategori har vi fjernet, så vi fremover vælger de relevante moduler på anden vis. Men det betyder, at vi ”roder” en del i ændringsloggen, når vi retter op på dette og fjerner ”Fælles”-kategorien og sætter de enkelte, relevante moduler på i stedet. Så i den kommende tid vil der være en del af linjerne i ændringsloggen, der står som ”Ændret”. De fleste vil dække over, at vi har ryddet op i modulerne.

Før vi udsender en opdatering, udfører vi omhyggelige tests for at sikre, at alt fungerer som forventet. Dette inkluderer ikke kun de nye funktioner, men også sikkerhedsopdateringerne.