Sådan får du NemSMS til at virke igen

Med patchreleasen på 33.7 har vi forbedret NemSMS- og Computopic-integrationerne betydeligt. Men det er vigtigt, at I tjekker jeres konfigurationer, inden I tænder for SMS-integrationerne igen.
Informationen står også i release noten til release 33, men for en sikkerheds skyld får I den også her.

På grund af omfanget af ændringerne er både NemSMS- og Computopic-integrationerne slået fra efter opgradering til 33.7 eller senere. Før det kan aktiveres, skal du følge vejledningen i SMS – Konfigurationsvejledning, som du finder på Curaudrulning.dk under release 33.

De vigtige punkter, du skal igennem for at få det sat korrekt op, er:

  1. Tjek alle SMS-skabeloner (Indstillinger -> SMS-skabeloner)
  2. Tjek, at alle ydelseskonfigurationer med ‘nemsms’-opsætning er korrekte (Indstillinger -> Ydelser -> Alle konfigurationer i dropdown). Bemærk, at templatename skal vælges, men templateid udfyldes automatisk ved ‘Save Changes’
  3. Tjek, at alle single visit-konfigurationer er korrekte i SMS-featurekonfigurationen, hvis der er nogen (Indstillinger -> Features -> ‘SMS Integration, Configuration for SMS’ -> singleVisitSmsConfigurations). Bemærk, at templateid skal udfyldes manuelt og kan findes i SMS-skabeloner.
  4. Valider konfiguration (Indstillinger -> Konfigurationsvalidering), og se om der udskrives sms-relaterede valideringsfejl i rapporten.

Disse konfigurationsvejledninger, som du finder på Curaudrulning.dk under release 33, er blevet opdateret i forbindelse med forbedringen af SMS-integrationerne:

  • SMS – konfigurationsvejledning
  • Konfigurationsvalidering

De forbedringer, der er foretaget med NemSMS- og Computopic-integrationerne, er blandt andre:

  • Påmindelser sendes på det konfigurerede tidspunkt
  • Forbedret validering i ydelses- og feature-konfiguration
  • Annulleringsbesked sendes ikke, hvis aflysningsgrunden involverer borgeren selv
  • Mulighed for at slå afsendelse af påmindelser, ændrings og/eller annulleringsbeskeder fra i SMS-skabelonerne