Rettelse: Status på Styrelsen for patientsikkerhed: Vis samlet antal tabletter

I forbindelse med tilsyn har flere kommuner fået påbud og anmærkninger, da de ikke kan vise en oversigt over antal tabletter men kun antal enheder. Dette mener Styrelsen for Patientsikkerhed ikke overholder vejledning om medicinhåndtering, som er lovkrav. Systematic har lyttet til, hvilken løsning I som kommune gerne vil have, da vi udviklede Cura.

Vi vil derudover meget gerne høre fra jer, hvis I har fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvad?

Der var i dette afsnit faktuelle og signifikante fejl vedr. hvilke parter vi er i dialog med – det er nu rettet, så nedenstående er korrekt:
Systematic har holdt møde med Styrelsen for Patientsikkerhed for at overbevise dem om, at antal enheder giver bedre mening, men de fastholder, at der står “antal tabletter” i vejledningen, og at det er den, kommunerne bliver målt på. Så det lykkedes ikke med, selvom vi påpegede, at flere kommuner har ønsket det opgjort på “antal enheder”. Vi er i dialog med Sundhedsdatastyrelsen og MedCom (FMK), som umiddelbart er enige i den måde, vi har håndteret det på i Cura.

Sundhedsdatastyrelsen og MedCom har inddraget KL og vil afholde et møde om de 2 problemstillinger:

”Antal tabletter” for alt ordineret medicin vises i Cura via den aktuelle dispenseringsperiode, som svarer til en aktuel medicinoversigt opdelt i dispenseret, dosisdispenseret og øvrig fast ikke-dispenserbart medicin – denne har alle, der administrerer den dispenserede medicin også adgang til via deres mobile løsning.
Systematic er ikke bekendt med, at det har været rejst som et problem på plejecentre/hjemmeplejen i de snart 4 år, Cura har eksisteret. Flere kommuner har i sin tid krævet af Cura, at den hurtige visning viser ”antal enheder”, så der ikke bliver tvivl ved 2 kvarte, 3 halve og 2 hele, som så ville være talt sammen til 4 hele tabletter i en hurtig oversigtsvisning over ”antal tabletter”, som tilsynet kræver på bostederne, at det skal være.

Der skal i Cura fremgå ordinerende læge på alle lægeordinationer, styrelsen godkender ikke, at man skal klikke sig over til FMK for at se denne oplysning.

Men som sagt vil vi gerne høre fra jer, hvis I får påbud.