Husk indberetning af L3 til DST inden februar

Ventetider på boligtilbud (plejehjem/plejebolig) indberettes i L3 og skal indberettes til Danmarks Statistik inden februar.

Leverancen 3 (L3) er en årlig, summarisk indberetning og indeholder en optælling af ældre, der i løbet af året efter almenboliglovens § 58 a har ønsket at gøre brug af retten til frit boligvalg og derfor har stået på venteliste til en bestemt bolig, samt antallet af personer der er blevet visiteret til en ældrebolig og ikke har ønsket at gøre brug af retten til frit boligvalg og dermed er omfattet af plejeboliggarantien. Alle visiterede medregnes, uanset om de har modtaget boligtilbud eller ej.

Population:

Antallet af borgere på 67 år og derover, der enten har gjort brug af frit valg, eller er omfattet af plejeboliggarantien.

I Cura skal der manuelt indtastes de tre elementer, der skal indberettes.
Dette gøres via systemindstillinger:

Hvis tallene er indtastet inden den automatiske indberetning i januar, vil det ske helt automatisk. Hvis ikke, kan I bruge ”Gensend til DST-funktionaliteten”, når I har udfyldt tallene.

Kravsspecifikation og dermed forklaring på de enkelte elementer under systemindstillinger:

Se mere hos Danmarks Statistisk

L3 skal indberettes hvert år inden februar, så vær opmærksomme på denne opgave hvert år. Kommuner, der har Cura Bolig-pladsstyring, kan få hjælp i BI til at udtrække tal for disse elementer, men de udfyldes ikke automatisk i Cura. Kommuner, der ikke har Cura Bolig-pladsstyring, skal finde disse dataelementer på anden vis.