Update: For meget data indberettes ved genindberetning af L1.3

Som vi orienterede om i onsdags, har vi en fejl i forbindelse med jeres manuelle genindberetninger af L1.3 efter opgradering til release 35 i oktober 2021 og den efterfølgende reload. Det betyder, at visse data herefter er blevet fordoblet, hvis I har genindberettet L1.3. Dette gælder også for 2021-genindberetninger men kun for de konkrete måneder, der er genindberettet.

Onsdag havde Senior Domain Advisor Birgit Bækmann og PO Katrine de Neergaard Ågren møde med DST omkring problematikken med de fejlbehæftede genindberetninger af L1.3, og vi vil gerne følge op med jer.

Opfølgning

Indberettede data på L1.3 bliver kun fordoblede ved en udført manuel genindberetning af aftaler, der indeholder flere ydelser – derfor ses der ikke fuldstændig fordobling per måned og måske ikke i alle kommuner.

DST fortalte os, at mange kommuner allerede har godkendt deres data for 2021, hvilket betyder, at disse kommuner ikke har været ramt af udfordringen.

De har dog et udestående med validering i 8-10 kommuner, men ikke nødvendigvis på L1.3. Vi har aftalt, at DST vender tilbage med en liste over, hvilke kommuner der har problemer med L1.3, og hvilke måneder det drejer sig om, så vi målrettet i samarbejde kan hjælpe med kun at få genindberettet de relevante måneder for de pågældende kommuner.

Følgende er aftalt med Danmarks Statistik:

  • DST tjekker op på kommunerne og sender os en liste over kommuner, der ikke har godkendt L1.3. DST vil dog også kontakte kommuner, hvor der kan være tvivl, eller hvis der er noget, der ser mærkeligt ud på L1.3.
  • DST tjekker op på genindberetninger af L1.3, som er foretaget i 2021 og hvilke måneder.
  • Systematic foretager en vurdering af, hvor lang tid et reload vil tage for de berørte kommuner.
  • DST vil vurdere, om de vil blive nødt til at bede om manuel indberetning i Excel fra de berørte kommuner. 

Så snart I har modtaget den kommende patch med rettelsen, vil der blive kørt et reload, og vi vil i tæt samarbejde målrette opgaven, så vi får en styret proces omkring genindberetningerne, og det kun bliver i de berørte kommuner, der genindberettes.

Kommuner, der allerede har fået godkendt data på L1.3, skal altså som udgangspunkt ikke genindberette L1.3 for 2021. Der vil blive kørt reload i alle kommuner, hvilket vil betyde, at der vil skulle genindberettes for nogle måneder i 2022 for alle kommuner (mens reload har kørt). I får besked, når reload er færdig, om hvilke måneder, I skal genindberette.

Vi vender med en ny status i næste uge.