Update: For meget data indberettes ved genindberetning af L1.3

Nu hvor størstedelen af jer har fået patchen med rettelsen, vil vi påbegynde reloads. I første omgang kun for de af jer, der endnu ikke har godkendt L1.3 for 2021. DST har været behjælpelige med at identificere, hvilke kommuner det gælder. De påvirkede kommuner vil blive kontaktet individuelt, så vi kan informere om forventet sluttid. Dermed kan I vende dette med DST i forhold til en handlingsplan 

Reloads vil blive monitoreret af Systematic, og når jeres reload er færdig, vil I blive kontaktet. Vi medsender information om hvilke måneder i 2021, I skal genindberette L1.3. 

Når alle 2021-rapporteringer er godkendt hos DST, igangsætter vi reload hos de resterende kommuner, således at jeres eventuelle fejlbehæftede 2022-data bliver genoprettet. Også her vil kommunerne blive kontaktet ved igangsættelse.  

Alle kommuner anbefales efter reload at genindberette L1.3. for 2022-måneder.  

Baggrund

Vi har været i dialog med Danmarks Statistik (DST) og forklaret dem om problematikken med den specifikke leverance L1.3. 
Tallene bliver kun fordoblede ved genindberetning på aftaler, der indeholder flere ydelser – derfor ses der ikke fuldstændig fordobling per måned og måske ikke i alle kommuner.  

DST fortalte os, at mange kommuner allerede har godkendt deres data for 2021. 

De har dog et udestående med validering i 10 kommuner men ikke nødvendigvis på L1.3. Vi har aftalt, DST vender tilbage med en liste over, hvilke kommuner der har problemer med L1.3, og hvilke måneder det drejer sig om, så vi målrettet kan hjælpe til.  

DST har hjulpet os rigtig meget i håb om, at alt deres arbejde de sidste tre måneder ikke var spildt. De vil helst undgå at bede kommuner om manuel indberetning via Excel for at få noget til ministeriet inden deadline.