Nye dataindberetninger på socialområdet har ikke betydning for Cura

Vi er blevet varslet om ekstraordinære ændringer til indberetninger på socialområdet kaldet ”Ændring af bekendtgørelse om dataindberetninger på socialområdet – ikrafttrædelse den 1. januar 2023” og har tygget dem igennem. Der er ingen ændringer til de indberetninger, som vi har funktionalitet til.

Vi kan se, at ændringerne mest går på ændringer i forbindelse med Barnets Lov, men også lidt til SMDB – dog kun lovgrundlaget på baggrund af Barnets Lov:

Ændringerne indebærer afslutningsvis, at kommunerne fremadrettet skal indberette oplysninger til statistikken for stofmisbrugsbehandling i forbindelse med behandling efter § 33 i Barnets lov. Med lovforslag om barnets lov foreslås det nemlig, at hjemmelen til at tilbyde stofmisbrugsbehandling til børn og unge under 18 år flyttes fra lov om social service til barnets lov. Ændringen har ikke betydning for kommunernes indberetning af øvrige oplysninger til statistikken, da der udelukkende er tale om en ændring af lovgrundlaget for indsatsen.

Det betyder, at der ikke er nogen ændringer til Stofmisbrugsdatabasen. Men kun ændringer til Børn og Unge-indberetninger.