Omlægning til Beskedfordeler inden 1. november 2023

Kære kommuner

Med introduktionen af den nye FHIR-standard for sygehusophold udfases de nuværende standarder ’XDIS20 Indlæggelsesadvis’ og ’XDIS17 udskrivningsadvis’ per 1. november 2023 for alle kommuner.

For at kunne modtage den nye FHIR-standard for sygehusophold (de nye indlæggelsesadviser og udskrivningsadviser), skal kommunen benytte Kombits Beskedfordeler.

Vi foreslår, at omlægningen til Beskedfordeler sker senest med Release 39, som leveres i foråret 2023. Omlægningen kræver koordinering mellem Kommune, Systematic, Kombit, MiltiMed og MedCom. Derfor foreslår vi, at omlægningen sker i god tid, så alle parter har mulighed for at sikre, at omlægningen til Beskedfordeleren sker kontrolleret og med minimal risiko.

Hvis Beskedfordeleren ikke tages i brug til den aftalte tid, er konsekvensen, at kommunen ikke længere modtager sygehusopholdsbeskederne, indlæggelsesadviser og udskrivningsadviser.

Systematics plan for omlægning

Vi foreslår, at den enkelte kommune omlægges med opgraderingen til R39. Det vil sige, at vi den dag, vi leverer R39 til jer, har tilføjet integrationen til jeres systemkompleks. Integrationen er på dette tidspunkt ikke slået til, men bliver det på et nærmere aftalt tidspunkt i samråd med jer (se nedenfor).

Planen vil foregå således: (jf. drejebog ”SF0810_1 Drejebog for produktionssætning (EOJ)”)

  1. Kommunen indgår aftale med Systematic om omlæggelse til Beskedfordeler.
    1. Opret en service request ”implementering af beskedfordeler”, hvorefter jeres Service Manager hos Systematic vil udarbejde eventuelle aftaledokumenter (i henhold til Cura-kontrakten).
  2. Kort opstartsmøde hvor planen for implementeringen gennemgås – hvem gør hvad?
  3. Indgåelse af databehandleraftale mellem MultiMed og Kommunen.
    1. Kommunen kontakter Kombit og anmoder om tilsendelse af udkast til aftale.
  4. Serviceaftaler indgås
    1. Systematic opretter en Kombit-serviceaftale, som Kommunen godkender.
    2. MultiMed opretter Serviceaftale, som Kommunen godkender.
  5. Kommunen får oprettet et nyt lokationsnummer.
    1. Dette oplyses til Systematic, VANS-leverandør (typisk KMD) samt MedCOM.
  6. Kommunen beslutter sig for en dato for omlægning til Beskedfordeler (denne dato skal ligge efter release 39 – eller tidligere ved aftale med Systematic).
    1. Omlægningsdato oplyses til Systematic og til MedCom. MedCom viderebringer oplysningen til SOR og Sundhedsdatastyrelsen.
  7. Kick-off møde
    1. Dagen inden omlægningen indkalder Kommunen VANS-leverandør, MedCOM og Systematic til et kort møde for at sikre. at alle er klar på omlægningen.
  8. Omlægning
    1. Klokken 00:00 (eller andet aftalt tidspunkt) omlægges systemet til at modtage MedCOM-beskeder via Beskedfordeler.
  9. Statusmøde
    1. Dagen efter omlægningen indkalder Kommunen VANS-leverandør, MedCOM og Systematic til et kort møde for at sikre, at der modtages MedCom-beskeder via Beskedfordeleren, og at ingen meddelelser er gået tabt.

Kontaktpersoner

Kontakt nedenstående, hvis i har spørgsmål: