Indberetningskrav til socialstatistikkerne på P-nummer og UUID

Den 1. januar stiller Social-, Bolig – og Ældreministeriet yderligere krav til indberetning til forskellige statistikker https://sm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2022/jul/opdatering-af-bekendtgoerelsen-om-dataindberetninger-paa-socialomraadet.

I nyheden fra den 1. juli 2022 skriver ministeriet blandt andet:
Der er foretaget ændringer i statistikkerne vedr. anbringelser, forebyggende foranstaltninger, udsatte voksne og voksne med handicap samt handicapkompenserende indsatser givet til børn og unge. Fremover skal kommunerne indberette henholdsvis p-nummer og afdelings-UUID til disse statistikker for hver indsats, der gives i et tilbud, der jf. lov om socialtilsyn skal fremgå af Tilbudsportalen, dog ikke ved anbringelse eller ophold i en plejefamilie.

P-nummer er allerede et krav i nuværende indberetning af L402 og er dermed ikke noget nyt. På release 37.7 leverede Systematic CURA-65325:

Tilføjelse af Afdelings-UUID på L402 indberetninger

I indberetningen til Danmarks Statistik af L402 leveres der nu Afdelings-UUID på ydelsers levereret på baggrund af en yder fra Tilbudsportalen.

Det er tilsvarende blevet muligt at medtage Afdelings-UUID for organisationer overført fra Tilbudsportalen til Cura.

Udtræk på Afdelings-UUID

Integrationen til Tilbudsportalen i Cura fungerer ved, at når et nyt tilbud hentes ind i Cura, oprettes en ny organisation med oplysningerne fra tilbuddet, herunder Afdelings-UUID. Når først en organisation er oprettet i Cura, skal den vedligeholdes manuelt. Der sker ingen synkronisering af eventuelle ændringer i Tilbudsportalen. Det betyder også, at I skal ind på jeres allerede eksisterende organisationer, der er indlæst fra Tilbudsportalen, og tilføje Afdelings-UUID manuelt, da det er et krav, at Afdelings-UUID indgår i indberetningen af L402. 

I jeres IFDB kan I se hvilke eksisterende organisationer i Cura, der mangler Afdelings-UUID og vil kunne udtrække disse.

Systematic kan også hjælpe ved at sætte et script sammen, der kan levere disse informationer. Men her er der tale en betalbar ydelse.