NSIS Webinar

Vi vil gerne invitere til et nyt webinar om Cura og NSIS som opfølgning på vores sidste webinar i oktober om dette emne.

Som vi forklarer nedenfor, ligger NSIS-aktiviteterne under for et (urealistisk?) højt tidspres, såfremt den officielle deadline står til troende. Derfor prioriterer vi at afholde webinaret allerede inden påske, selvom dette giver jer et kort varsel i forhold til deltagelse. Skulle man være forhindret i at deltage, vil webinaret som sædvanligt blive optaget og lagt på curalearning, så man har mulighed for at se det på et andet tidspunkt.

Cura og NSIS: webinar – part 3. onsdag d. 29/3 2023 kl. 13-14.

Tilmeld dig på vores kursusside

Med Curas release 39 kommer muligheden for at skifte integrationen mod Signaturcentralen ud med en integration med SEB, og dermed sikre sig, at sundhedsfaglige brugere stadig vil have adgang til FMK og FSK igennem Cura, den dag Digitaliseringsstyrelsen slukker for de nuværende MOCES-2 certifikater. Forudsætningen for dette er, som vi fortalte sidst, at alle kommuner indgår i en føderation med SEB, enten via Kombits contexthandler, via Nemlogin3 eller via MitId Erhverv.

Sideløbende med NSIS-skiftet ligger en række opgaver med at få udskiftet certifikater (VOCES, FOCES) som relaterer sig til samme deadline fra digitaliseringsstyrelsen.

På webinaret vil vi gerne fortælle om:

  • Siden sidst
  • Den nye SEB-integration i release 39 (’trin 1’ som giver adgang til FMK og FSK) uden at Cura-login-funktionalitet ændres i øvrigt.
    • Brugeroplevelse for henholdvis trin 1 (Video-optagelse af login-proceduren fra vores test)
    • Overvejelse ang. implementeringsplanen for skifte af integration og skifte af certifikater
  • Foreløbigt løsningsdesign på ’trin 2’ (R40)
    • Vi er gået i gang med udviklingen henimod en Cura, som også vil kunne håndtere afkrævning af NSIS-identitet på forsiden af løsningen.
    • Brugeroplevelsen for trin 2 (Video-optagelse)

Digitaliseringsstyrelsen har endnu ikke meldt noget nyt ud, så den officielle tidsplan er stadig, at alt vedr. trin 1 skal være sket inden udgangen af juni, hvilket synes at være en meget presset tidsplan for kommunerne. Vi vil derfor også indlægge den sædvanlige ’voxpop’, hvor vi vil høre alle deltagende kommuner om deres status i forhold til

  • at have skabt føderation med SEB via den ene eller den anden kanal
  • DIGST Tilsyn godkendelsen (revision)

På den baggrund kan vi i fællesskab vurdere, om tidsplanen er realistisk, såfremt Digitaliseringsstyrelsen holder fast i deres deadline for skiftet.

Vi håber at mange af jer har mulighed for at være med.

På gensyn
Tilmeld dig på vores kursusside