Stor FMK-opgradering på vej

Den 18. april 2023 var der møde i FMK EOJ-leverandørgruppen, hvor både kommunale repræsentanter og EOJ-leverandører deltog sammen med Sundhedsdatastyrelsen og MedCom. Mødet havde til formål at gennemgå det forventede indhold i FMK v. 1.6.0 med henblik på en prioritering og en eventuel opdeling i faser.

Mødereferat fra mødet kan findes på MedComs hjemmeside.

Den overordnede konklusion på mødet blev, at hele den foreslåede funktionalitet skal med, og det ender forventeligt med én samlet leverance, hvor alt indhold leveres i én samlet release.

Kort om FMK v. 1.6.0

FMK v. 1.6.0 er den kommende, store opgradering af FMK. Der er tale om en opgradering med omfattende udvidelser, der både ændrer på eksisterende og grundlæggende FMK-funktionalitet (eksempelvis ordinationsstrukturen) samt bidrager med ny funktionalitet. Se eventuelt referatet for en oplistning af indholdet i FMK v. 1.6.0.

Vi vurderer, at FMK v. 1.6.0 kan og forventeligt vil afstedkomme ændringer til den lokale medicinhåndtering i Cura. Vi vurderer også, at der vil kunne være afledte konsekvenser for eventuelle integrationer til Cura Medicin via Columna Curas åbne API (eksempelvis løsninger til Intelligent Medicinering).

Høring og workshop

Sundhedsdatastyrelsen sender FMK-kravene og indholdet i høring i løbet af juni 23 og igen i september 23 med forventet godkendelse den 1. oktober.

Systematic vil som vanlig praksis indkalde til workshops, hvor vi diskuterer understøttelsen i Curas medicinhåndtering med jer, og herunder om der er behov for ændrede arbejdsgange i den lokale medicin.

Vi afventer kravspecifikationer og den nødvendige dokumentation fra Sundhedsdatastyrelsen, førend der indkaldes til workshops.

Ønsker du på nuværende tidspunkt yderligere information om FMK v. 1.6.0, kan du kontakte MedCom eller eventuelt følge med på MedComs FMK-side.