Grundplansaftaler deles fremover 30 dage frem (Aftaleoversigt)

MedCom meldte den 27. september ud, at efter samarbejde med kommuner, leverandører og regioner har programstyregruppen godkendt, at aftaler efter Servicelovens §83 og Sundhedslovens §138 kun publiceres 30 dage frem (mod det egentlige krav om 180 dage) i forhold til #3 under Forretningsregler for Aftaleoversigten. Den er nu ændret på NSP – gældende pr. 1. oktober 2023 til følgende ordlyd:  

#3 Publicering af repeterende aftaler 
Publicering af repeterende aftaler (aftale type 4) skal publiceres løbende, således at repetitionsmønsteret er gentaget 6 måneder frem, afhængigt af om repetitionerne stadig foregår. Undtaget er dog aftaler efter servicelovens §83 (hjemmehjælp) og Sundhedslovens §138 (hjemmesygepleje) som kun publiceres 30 dage frem. 
 
Læs mere hos Sundhedsdatastyrelsen 

Efter aftale med MedCom betyder det, at Cura ændrer perioden for deling af grundplansaftaler fra CuraPlan fra 6 måneder til fremover at blive delt 30 dage frem.  
Disse aftaler ændres ofte, og det giver et stort load hos NSP, og borgere og eksterne vil ikke med sikkerhed kunne regne med, at aftalerne faktisk planlægges til afholdelse på det givne tidspunkt. Desuden fylder aftalerne i borgers kalender på Aftaleoversigten, da de vises i hele tidsrummets interval – dog som Vejledende.
 Aftaler af denne type, som er mere end 30 dage fremme i tiden og allerede er delt til Aftaleoversigten, vil blive slettet der. 

Ændringen vil ske senest i uge 44. Da der er tale om en konfigurationsændring og ingen kodeændringer af CuraPlan-serveren, vil det foregå uden opgradering.