Status på FSIII § 119 og 140 og FSIII forenklingsprojektet

På grund af ændringerne i forbindelse med Fælles Sprog III (FSIII) §119 og §140 samt det igangværende FSIII-forenklingsprojekt, som er blevet annonceret af KL, anbefaler vi, at I venter med ibrugtagning af §140.

Som følge af forenklingsarbejdet er afleveringsfristen for FSIII-data vedrørende sundhedsfremme og forebyggelse (§119) og genoptræning efter sygehusophold (§140) blevet udsat. I henhold til Økonomiaftalen 2023 vil kommunerne nu først være forpligtet til at indlevere data til Fælleskommunal Gateway på FSIII §119 og §140 inden udgangen af 2025.

Vent med ibrugtagning af tilstande på § 140

Den grundlæggende funktionalitet i forhold til tilstande og ydelser på de to funktionsområder er færdigudviklet i Cura og leveres med Release 41. På grund af udskydelsen af levering til den Fælleskommunale Gateway til 2025 vil vi først levere denne mulighed til efter gennemførelse af forenklingsprojektet.

Da vi endnu ikke kender det endelige udfald af forenklingsprojektet, men kun har de første anbefalinger at læne os op ad, anbefaler vi, at I først ibrugtager tilstande på §140 efter forenklingsprojektet, da der på det område er lagt op til omfattende forenklinger. Ibrugtagning før forenklingsprojektet kan resultere i, at data manuelt skal flyttes med risiko for datatab og en re-implementering af håndtering af §140.

Vi har derfor midlertidigt fjernet den featuretoggle, som anvendes til at ibrugtage håndtering af tilstande på §140. Hvis I ønsker at starte ibrugtagning forud for forenklingsprojektet, skal I derfor indsende en service request. Vi vil derefter indkalde jer til en dialog om ibrugtagningen.

Hvad vi ved om forenklingsprojektet:

Indsatser/ydelser § 119 og § 140
Her har KL/KOMBIT ikke anbefalet forenklinger. Det er muligt at gå i gang med FSIII-indsatser på de to nye funktionsområder – i Columna Cura release 41.

Tilstande
Der er pt. ingen planer om forenklinger på §119, men der er planer om en omfattende forenkling indenfor §140. Der er foreslået en reducering i antal tilstande fra 40 til 22. Dette indebærer for eksempel, at seks tilstande (navn og koder) lukkes og erstattes af tre helt nye (navn og koder). Som det ser ud nu, er det forventeligt omkring 26 tilstande (navne og koder), der udgår helt og erstattes af helt nye (navne og koder). 

Vil I vide mere om forenklingen af FSIII, anbefales det at besøge KL’s hjemmeside, hvor I kan finde yderligere oplysninger Forenkling af Fælles Sprog III.

Funktionalitet indeholdt i Release 42

Nedenstående funktionalitet frigives med Release 42:

  • At kunne relatere observationer til de nye tilstands-områder (vis observationer fra tilstand)
  • At kunne relatere ydelse fra tilstandene og få foreslåede ydelser (vis relaterede ydelser)

Når forenklingsarbejdet er gennemført af KL/KOMBIT og i Cura, vil vi udvikle Indberetning til Fælleskommunal Gateway ultimo 2025.

Vi holder jer løbende orienteret, som projektet skrider fremad.