Stop for genbrug af brugernavne

Systematic har med release 41.3 leveret en rettelse i Columna Cura, der gør, at det ikke er muligt at genbruge et gammelt brugernavn. Konsekvensen ved at genbruge brugernavne er, at brugeren bliver oprettet i Cura med den gamle brugers CPR-nummer. Den nye bruger vil derfor på en måde agere som den gamle bruger i eksempelvis FSK, og loggen vil historisk blive overskrevet med den nye brugers navn.

I brugergrænsefladen, hvor vi kun viser brugernavne, vil det heller ikke være muligt at se forskel på om, det er data oprettet af den nye eller gamle bruger. Eksempelvis i Aktindsigten viser vi kun brugernavn.

Med rettelsen på release 41.3 vil brugeren ikke blive opdateret i Cura, hvis vi modtager et brugernavn med et andet CPR-nummer end det, der allerede er i Cura.

Er det nødvendigt at få ryddet op i brugen af brugernavne, kan Systematic køre et oprydnings-script, som kan bestilles via et Service request, der retter op på den konkrete datahistorik, så det er muligt at se hvilken person, der faktisk gjorde hvad.