Små, faste teams i fokus

Den 20. marts mødtes omkring 40 deltagere fra 14 forskellige kommuner til erfa-dag om Små, faste teams hos Systematic.
Det var en dag med en åben dagsorden, hvor det eneste punkt på dagsordenen var, at vi skulle tale om Små, faste teams med alle de bump, gevinster og oplevelser, der kan være på vejen – og for at finde ud af, om vi skulle danne en erfa-gruppe.

Rapporter og målinger
Den centrale diskussion under erfa-dagen var de forskellige trin i beslutningsprocessen, når en kommune vælger at indføre Små, faste teams. Deltagerne drøftede de væsentlige overvejelser, der skal gøres undervejs, og hvilke udfordringer der kan opstå på vejen mod implementeringen af de selvstyrende teams.
Der blev talt meget om rapporter og målinger – hvornår er Små, faste teams en succes, og hvordan måles succeskriterierne.
Ledelsens rolle og engagement blev fremhævet som afgørende for succesfuld implementering af små, faste teams. Men ambassadører blandt medarbejderne er også en vigtig faktor for at skabe motivationen blandt medarbejderne og tale de selvstyrende teams op.
På det IT-mæssige område blev behovet for en effektiv og brugervenlig teknologisk løsning, der samtidig kan give indsigtsfulde rapporter diskuteret.

Tidslinjen
Alle trinene i beslutningsprocessen blev sat på en tidslinje efter nogle gode snakke i hver gruppe. Post-itsene på tidslinjen repræsenterer de udfordringer og overvejelser, som kommunerne står overfor. Selvom mange kommuner allerede er langt i processen, er der stadig mange emner, der kræver yderligere diskussion og opmærksomhed.


Erfa-dagen hos Systematic var en mulighed for kommunerne for at dele erfaringer, drøfte udfordringer og finde fælles løsninger i arbejdet med små, faste teams. Vi håber at kunne fortsætte dialogen og samarbejdet mellem kommunerne og Systematic for at skabe succesfulde implementeringer og sikre en effektiv udnyttelse af de selvstyrende teams. Der var bred enighed om, at en så stor proces, som kommunerne står overfor, kræver videndeling og netværk.

Lige nu ligger bolden omkring erfa-netværket hos Systematic, og vi vil se senere på året, om der er interesse for en erfa-dag mere.

Kunne du også bruge sparring fra andre kommuner om overgangen til små, faste teams, eller vil du høre mere om vores løsning Mit Team? Så læs mere og tag endelig fat i os.