Anbefalinger angående modtagelse af orlovs-adviser ved idriftsættelse af nyt sygehusadvis

Vi har modtaget nedenstående besked fra MedCom, som de meget gerne vil have, at I er opmærksomme på.

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Mie Borch Dahl Ballegaard fra MedCom på mbk@medcom.dk.

MedCom: Vedr. modtagelse af orlovs-adviser ved idriftsættelse af nyt sygehusadvis

Ved idriftsættelsen af nyt sygehusadvis (Advis om sygehusophold) vil kommunen – som noget nyt – modtage sygehusadviser, når borgeren er på orlov fra sit sygehusophold, henholdsvis når borgeren starter og slutter sin orlov.

Advis om orlov er alene en orientering til kommunen om, at borgeren er på orlov i hjemmet. Behandlingsansvaret under orloven er sygehusets, og kommunen skal ikke yde indsatser under orloven, medmindre dette specifikt er aftalt med kommunen via telefon eller anden MedCom-standard.

Kommunen anbefales derfor ikke at opsætte automatikker i forhold til pausering/genoptagelse af ydelser ved modtagelse af orlovs-adviser, hvis dette er en lokal konfigurationsmulighed i EOJ-systemet. (Tilføjelse fra Systematic: Dette er ikke en mulighed i Cura).

Vedrørende idriftsættelse af Advis om sygehusophold i de vestdanske regioner

Når de vestdanske regioner fra 22. maj idriftsætter det nye sygehusadvis (Advis om sygehusophold) vil det – i en periode – være med to mindre fejl:

  1. Overflytning mellem afdelinger på samme sygehus: Ved overflytning mellem afdelinger på samme sygehus, vil der blive sendt nyt indlæggelsesadvis fra den afdeling, som borgeren flyttes til. Dette er ikke i tråd med de aftalte forretningsregler, idet det er aftalt, at der alene skal sendes nyt indlæggelsesadvis, hvis borgeren overflyttes til nyt sygehus.
  • Advisering om start af orlov: Pga. muligheden for forudregistrering af orlov og afsendelse af advis om start orlov på registreringstidspunktet, vil kommunen kunne opleve at modtage advis om start orlov, før orlovens reelle starttidspunkt. I disse tilfælde, vil borgerens status skifte til ”Indlagt på orlov” (eller noget tilsvarende), før borgeren reelt er på orlov. Forudadvisering om orlov er ikke i tråd med forretningsreglen om tidstro advisering.  Orlovens reelle starttidspunkt vil altid kunne aflæses i adviset, og der vurderes at være tale om få sygehusafdelinger, der registrerer orlov forud i tid.