Fejl i indberetning L1.4 til Danmarks Statistik (DST)

Flere kommuner har i løbet af november og december kørt deres reloads af DST færdige, som beskrevet på Curaudrulning den 11. september (se Genindberetning af data til Ældreområdet (og evt. l402) – Curaudrulning). I denne forbindelse har nogle kommuner genindberettet efter aftale med Claus Østberg fra Danmarks Statistik og har sammen analyseret data.

Vi har her ved hjælp af jeres input identificeret to problemstillinger for L1.4-rapporten. Problemstillingerne omhandler 1. pauserede ydelser og 2. Madservice.

1) Pauserede ydelser

Med ændringerne til kravspecifikationen, der trådte i kraft 1. oktober, skal vi ikke indberette ydelser, der på indberetningsdatoen er pauseret. Hvis en ydelse er pauseret den sidste dag i måneden, så indberettes ydelsen ikke.

Med release 40 har vi dog lavet om i den tekniske forståelse af pauseringer i Cura. Dette er der ikke taget højde for i DST-integrationen. DST-integrationen indberetter korrekt på den automatiske månedsindberetning, men hvis kommunen foretager en gen-indberetning fra den måned, kommunen gik på release 40 og frem, er der en risiko for, at alle pauseringer ikke er med. Tilfældet vil kun være gældende, hvis ydelsen efterfølgende har fået en ny pausering.

2) Madservice

Der er identificeret en fejl i Cura i ydelseskonfigurationen, som gør, at hvis kommunen har en Madservice-ydelse konfigureret på niv. 2: H1.11 og laver en opdatering af ydelseskonfigurationen, så ændres niveauet til niv. 1: H1c.
Årsagen er, at Madservice har præcis samme navn på niv. 1 og niv. 2 som den eneste FSIII-ydelse. Dette har medført, at nyvisiterede ydelser herefter bliver oprettet med H1c og ikke H1.11 som forventet. Denne fejl i Cura er vi ved at løse med en fejlrettelse.

Eftersom det kun er niv. 2 og 3 ydelser, der indberettes for DST-integrationen, så indberettes disse nyvisiterede niv. 1 ydelser ikke. Hvis I har oprettet jeres madserviceydelser på niveau 3, så er problemstillingen ikke gældende for disse ydelser.

Begge problemstillinger kræver en koderettelse og efterfølgende mindre migreringer af data for at overføre dem til DST-integrationen, så I efterfølgende kan genindberette korrekte data for L1.4.

Vi har arbejdet alt, hvad vi kunne for at få problemstillingerne løst før jul, men det har desværre ikke været muligt. Vi arbejder derfor imod et hotfix med koderettelserne allerede 2. januar og skal efterfølgende køre migreringerne. Vi vil opdatere jer, når disse er færdige, og I skal genindberette L1.4.

Problemstillingerne er vendt med Danmarks Statistik, som er opdateret på situationen.

23 kommuner har gennemført reloaden, men dags dato mangler 12 kommuner stadig. Flere er tæt på færdige og vil forventet blive gennemført over julen. Vi er forsat i tæt dialog med Claus Østberg og co. fra DST vedrørende status på reloads. De kommuner, der ikke er kontaktet af Claus, skal fortsat vente med indberetning, til Claus rækker ud.