Forenkling af FSIII i Cura (Cura Omsorg)

Vi har gennem længere tid haft en række afklaringer med KL og KOMBIT vedrørende forenklingsprojektet og har forsøgt at danne os et overblik over den kommende tids aktiviteter.
KOMBIT skrev i deres nyhedsbrev i januar 2024, at Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse den 25. januar 2024 har godkendt en forenkling af Fælles Sprog III, der skulle reducere dokumentationskrav med 50 procent.
Læs nyhedsbrevet her: NYT fra FSIII
Yderligere materiale fra KOMBIT/KL om forenklingen kan ses her: FSIII | KOMBIT Dokumentbibliotek

Hvad sker der nu i forhold til Cura?
Vi har løbende haft møder med KL/KOMBIT. Den 7. februar 2024 blev Systematic præsenteret for beslutningerne i Beslutningsforum, og vi havde en dialog om forudsætningerne for, at vi kan gå i gang med workshops, estimering og udvikling. Det er aftalt, at vi fortsætter med jævnlige møder med KL/KOMBIT.

KL/KOMBIT er klar over, at vi har nogle deadlines til dem/jer for at kunne komme i gang og for, at vi vil kunne levere basisændringerne i en release i slutningen af 2025 – release 45 (tidligst). Det er et stort udviklingsprojekt i Cura, som tidligere annonceret i denne nyhed https://curaudrulning.dk/2023/08/16/fsiii-forebyggelse-genoptraening-og-fsiii-forenkling-i-cura/

Deadline 1. april (for at begynde workshops i april)
Vi har stillet krav om levering af flere produkter og afklaringer fra KL/KOMBIT, så vi kan gå i gang med at holde workshops med nogle af jer kommuner for at få defineret og estimeret løsningen i Cura. Dette handler bl.a. om at få dokumenterede guides/vejledninger samt dokumentation på alt, hvad der er obligatorisk og ikke obligatorisk samt afledte registreringskrav via indberetningskrav til Gateway og guides/vejledninger. Derudover er der brug for beslutninger vedrørende borgers mål og generelle oplysninger. KL/KOMBIT er klar over, at dette er essentielt for, at vi kan gå i dialog med jer.

Deadline 1. maj (for at begynde udvikling i release 44 – medio maj)
Vi har stillet krav om, at der skal være klassifikationer inkl. koder klar på klassifikationsserver, både tilstande og indsatser, før vi kan estimere og planlægge opgaven ind i udviklingen. Vi har bl.a. også brug for beslutninger om de ”3 låste indsatser på niveau 3”, der skal kunne indberettes, en mapningsguide for indlæggelsesrapport og udvekslingsdatasættet (hvis det skal bibeholdes) samt specifikationer til Gateway-indberetningen på alle funktionsområder.

Workshops
Vi vil meget snart invitere nogle kommuner til workshop i april. Hvis materialet med deadline 1. april er mangelfuldt, vil workshop eventuelt blive udsat. KL/KOMBIT er klar over, at der dermed er risiko for, at hele implementeringen i Cura og udrulning hos kommuner således kan blive rykket længere frem.